Over ons

meer OVER
DE MORGEN GEZOND WEER OP KAART

Ontstaan van de Morgen Gezond Weer Op Kaart

Tijdens een grote griepgolf in 2018 bleek dat er te weinig zorg beschikbaar was voor kwetsbare ouderen. Met als gevolg dat veel kwetsbare ouderen op een verkeerde plek werden opgenomen of onterecht thuis bleven. Dat moet veranderen vonden zo’n 30 organisaties en gemeenten in Zuidoost-Brabant.

De acht grootste knelpunten werden in beeld gebracht door het programma Precies! Zo bleek bijvoorbeeld dat er te weinig gebruik gemaakt werd van vrijwilligersorganisaties zoals KBO’s, seniorenraden en verenigingen. Zorgverleners hadden vaak niet in beeld wie uit de eigen omgeving van de oudere iets kon betekenen. Ook was onduidelijk welke mensen en organisaties al betrokken waren.  

De gemeente Veldhoven, partner van Precies!, bood aan met een oplossing aan de slag te gaan. Dit werd de ‘Morgen Gezond Weer Op Kaart’. Op 12 juni 2019 overhandigde de Veldhovense wethouder Mariënne van Dongen-Lamers de eerste exemplaren van de ‘Morgen Gezond Weer Op Kaart’ aan Veldhovense zorgverleners.

Onze partners

PRECIES!

Binnen het programma Precies! werken 30 organisaties samen aan oplossingen zodat ouderen fijn en veilig thuis kunnen wonen in Zuidoost-Brabant. Precies! bestaat uit 8 projecten die de grootste knelpunten voor thuiswonende ouderen en mantelzorgers moeten oplossen.

Meer informatie: www.preciesdejuistezorg.nl

De Stap naar Gezonder

De website De STAP naar Gezonder helpt je met het zetten van stappen naar een gezonder leven. Dit helpt je om je fitter en gelukkiger te voelen. Je vindt op deze website tips, activiteiten en handige hulpmiddelen waarmee je direct aan de slag kunt. Zonder dat je daarvoor eerst naar je huisarts, je zorgverzekeraar of een andere plek hoeft.
 

Meer informatie: www.destapnaargezonder.nl

VVT Zuidoost-Brabant

Het doel van VVT ZO-Brabant: het vernieuwen en verbeteren van de ouderenzorg. We werken gezamenlijk aan verschillende programmalijnen, trekken op binnen projecten en delen ervaringen. Zo pakken we samen knelpunten aan en dragen we bij aan de ontwikkeling van toekomstbestendige ouderenzorg.
 

Meer informatie: www.vvtplatformzob.nl

Veelgestelde vragen

Door ouderen

Ga naar stap 2 op de homepage en volg alle stappen.

Dit hangt er van af waar je woont. Je kunt eenvoudig op de homepagina via de kaart je postcode invoeren en zien waar het dichtstbijzijnde afhaalpunt bij jou in de buurt is.

Nee, op dit moment is de kaart nog niet online te bestellen, je kunt hem wel downloaden via deze link of kijken op de homepagina en eventueel zelf uitprinten.

Dit verschilt per gemeente. Ga via ‘sociale kaart’ naar jouw gemeente. Hier vind je meer informatie.

Dit verschilt per gemeente. Ga via ‘sociale kaart’ naar jouw gemeente. Hier vind je meer informatie.

Door mantelzorgers & vrijwilligers

We hebben een aantal eenvoudige tips opgesteld als je graag iemand anders helpt bij het invullen van de kaart. Maar je kunt ook eventueel de gemeente waar je woont raadplegen.

Voor organisaties

Download hier het Starterspakket voor meer informatie of neem contact op met Precies!: info@preciesdejuistezorg.nl.

  1. De kaart brengt het netwerk rondom een oudere in beeld. Zowel bij zijn/haar eigen netwerk als bij betrokken (vrijwilligers)organisaties.
  2. De kaart bespaart iedereen tijd omdat alle gegevens op een plek staan.
  3. De kaart biedt een oudere inzicht in wat hij/zij kan en wil aanpakken en wat daarbij het doel is.

Dit verschilt per gemeente. Ga via ‘sociale kaart’ naar jouw gemeente. Hier vind je meer informatie.

Wat bereik je met de kaart?

Met de Morgen Gezond Weer Op Kaart heb je al je belangrijke contacten bij elkaar. Je vult in wie en wat belangrijk is voor jouw gezondheid en geluk. Dit kan je samen doen met een familielid of vriend, een vrijwilliger of een zorgverlener. Inmiddels is de Morgen Gezond Weer Op Kaart al beschikbaar in meerdere gemeenten. En steeds meer gemeenten melden zich aan!

Contact

heb je vragen of wil je meer weten?

Laat een bericht achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je vraag te beantwoorden.