Aan de slag

Met de Morgen Gezond Weer op kaart

Deze vragen helpen je op weg!

Met de Morgen Gezond Weer Op Kaart komt er veel nieuwe informatie op je af. Om je te helpen hebben we een speciale snelle scan ontwikkeld, die je helpt bij het kijken naar jouw gezondheid. De antwoorden die je op deze vragen geeft helpen om te bepalen voor welk aandachtsgebied het goed met je gaat en waar je misschien nog hulp bij nodig hebt.

Klik op jouw gemeente of wijk voor meer informatie

En neem de sociale kaart door

In iedere gemeente of wijk zijn er andere partijen die je kunnen helpen bij jouw Morgen Gezond Weer Op Kaart. Deze partijen zijn gebundeld op de sociale kaart van een hele gemeente of een specifieke wijk. Waar woon jij?

Gemeentes

 • Alles tonen
 • Veldhoven
 • Gestel
 • Son en Breugel
 • Bergeijk

Aandachtsgebieden

 • Alles tonen
 • Mijn sociale contacten
 • Mijn plezier en geluk
 • Mijn Lichaam
 • Mijn gevoelens en gedachten
 • Mijn dagelijks handelen
 • Mijn dromen en doelen

SWOVE

SWOVE werkt aan het welzijn van burgers. Dat kunnen ouderen zijn, mensen met een beperking of hun mantelzorgers. Met vragen over de gezondheid, geld, medische zorg, genieten of goed in je vel zitten, kun je bij Swove terecht. Met het team van professionals en vrijwilligers kijkt men samen naar grip op eigen leven.

Sterrenlaan 15
5503BG Veldhoven

Gestel: Ontmoet & Groet

In het Ontmoet & Groet Huys ontvangen wij met een team van vrijwilligers wekelijks meer dan 200 ouderen. Voor een lekker kopje koffie met gebak, een zinvolle activiteit en sport & beweging. Zo helpen wij onze gasten om actief en betrokken te zijn, met elkaar en in de samenleving.

In het Ontmoet & Groet Huys is iedereen welkom, maar wij richten ons met de verschillende activiteiten die we aanbieden in het bijzonder op gasten vanaf 65 jaar. Het Huys is een tweede Thuys voor het opdoen van nieuwe sociale contacten in de buurt en voor een zinvolle, sportieve of gezellige invulling van de dag.

Jongemastate 71a,
5655HP Eindhoven

Centrum Maatschappelijke Deelname

Het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) kan u helpen bij verschillende vragen. U kunt bij het CMD terecht voor vragen over:

-de opvoeding, zorg en hulp voor
kinderen en jongeren
-begeleiding, hulpmiddelen en dagbesteding voor volwassenen (Wmo)
-praktische, maatschappelijke ondersteuning
-omgaan met geld
de aanmelding voor werk en inkomen
-projecten voor preventieve hulp
-vrijwilligerswerk en mantelzorg
-onafhankelijke cliëntondersteuning

Dommelhuis
Kerkplein 5 Son en Breugel

Veldwijzer

Heb je zorgen of problemen?

In Veldhoven sta je niet alleen.

Blijf er niet mee rondlopen en kom langs bij Veldwijzer. Veldwijzer verwijst door naar de juiste organisatie voor jouw hulpvraag.

Sterrenlaan 15
5503BG Veldhoven

Aquinohuis

Het Aquinohuis (Inloop- en Participatiehuis) is een zogenaamde “voorliggende voorziening”. Hier kunnen mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben op het gebied van arbeidsintegratie, dagbesteding, mantelzorg, eenzaamheid, vrijwilligerszorg, psychische hulpvragen etc. opgevangen worden in een “warm nest”. Daarbij worden mensen erkend in hun problematiek en tegelijk maatschappelijk verder geholpen.

Binnen het Aquinohuis worden vele activiteiten georganiseerd. Loop eens binnen en laat je verrassen.

Dr. Rauppstraat 52
5571 CH Bergeijk

Bergeijk: duofiets lenen

Kun je niet meer zelfstandig fietsen en wil je graag nog eens een fietstochtje maken door Bergeijk? Het Aquinohuis heeft een duofiets die door alle Bergeijkenaren gebruikt mag worden.

De duofiets kun je elke werkdag lenen. Bel het Aquinohuis om de fiets te reserveren op 0497 – 845434.

Fietsmaatjes Riethoven: fietsen op een duofiets

Hou je van fietsen maar is zelfstandig fietsen lastig voor je? Fiets dan samen op een duofiets met elektrische trapondersteuning. De ‘chauffeur’ (een vrijwilliger) trapt en stuurt. Jij kunt meetrappen als dat lukt.

Vraag een gratis proefrit aan. Daarna 5 euro per rit.

Fietsmaatjes Westerhoven: fietsen op een duofiets

Hou je van fietsen maar is zelfstandig fietsen lastig voor je? Fiets dan samen op een duofiets met elektrische trapondersteuning. De ‘chauffeur’ (een vrijwilliger) trapt en stuurt. Jij kunt meetrappen als dat lukt.

Fietsen met Fietsmaatjes Westerhoven is gratis.

Luyksgestel: bewegen op wandeltempo

Op zoek naar een aangepaste sportactiviteit waarbij wandelen de basis vormt, zonder de druk of hevigheid van traditionele sporten? Meld je aan voor ‘Walking Sports’. Onder leiding van een ervaren trainer ga je met verschillende sporten aan de slag, zoals voetbal, hockey en korfbal, maar wel op wandeltempo. De groep is grotendeels 55-plus maar iedereen is welkom.

Elke vrijdagochtend op het korfbalveld bij De Stap, van 10 tot 11.15 uur. Voor een bijdrage van €10 per maand.

Veldhoven: pak je mondharmonica weer uit de kast

Speelde je vroeger mondharmonica en wil je dit weer oppakken? Kijk dan eens bij de Veldhovense Mondharmonica Vereniging. Begin met een gratis proefles om te kijken of het iets voor je is. Wil je meer? De repetities zijn elke donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur.

Adres: Handwijzer 34 in Veldhoven

Son en Breugel: gezellige volksmuziekmiddag

Bespeel je een muziekinstrument of hou je van zingen, dan ben je van harte welkom bij de Boerderij in Breugel. Elke eerste zondag van de maand maken we samen muziek. Liever luisteren? Ook als toeschouwer ben je van harte welkom.

- Wanneer: Elke eerste zondag van de maand 15:00 - 18:00 uur
- Adres: Leeuwstraat 2 in Breugel
- Entree is gratis

Zanggroep Bergeijk

Altijd al eens in een zanggroep willen zingen? Kom eens kijken of het iets voor je is en doe mee met een repetitie. Dat kan elke donderdag van 20.30 tot 22.30 uur in Café-zaal De Gouden Leeuw. Het adres is Hof 6 in Bergeijk.

Koor Westerhoven

Altijd al eens in een koor willen zingen? Kom eens kijken of het iets voor je is en doe mee met een repetitie. Dat kan elke 2e en 4e maandag van de maand van 19.30 tot 22.00 uur in de Buitengaander. Het adres is Dorpstraat 9 in Westerhoven.

Veldhoven: vrij biljarten

Biljarten is gezellig én het houdt je lichaam en geest in beweging. Loop eens binnen bij Ligt 157 in Veldhoven ,van maandag t/m zaterdag. Je kunt er biljarten of een praatje maken bij een kopje koffie of thee. De kosten zijn €0,50 per 20 minuten.

Luyksgestel: spellen spelen en handwerken

Houd je van samen spellen spelen of handwerken? Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur is de Huiskamer in gemeenschapscentrum Den Eijkholt open voor iedereen die wil deelnemen, aanmelden is niet nodig. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Bergeijk: samen eten voor een schappelijke prijs

Een dagje niet koken? En gezellig met anderen eten? Samen Aan Tafel serveert elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 17:00 tot 19:30 uur een 3-gangenmaaltijd tegen een vergoeding van €6,-.

De maaltijd wordt geserveerd om 17:30 uur.

Bergeijk: Anders creatief in het Aquinohuis

Houd je van tekenen, schilderen, schrijven of spellen? Iedereen is welkom om creatieve dingen te komen doen. Zin om creatief bezig te zijn? Kom naar de inloop in het Aquinohuis. Elke donderdag van 9.30 – 11.30 uur kun je lekker aan de slag.

Bergeijk: ontmoetingsplek voor ontspanning en ondersteuning

Ben je op zoek naar een plek om even tot rust te komen of een praatje te maken? Kom dan eens langs bij het open inloophuis. Je ontmoet er andere mensen en kunt bijvoorbeeld een potje sjoelen of kaarten.

Een gastvrouw of gastheer zorgt voor een koffie of thee. Als je behoefte hebt aan ondersteuning bij problemen of klachten, staat een medewerker van GGzE de Boei Eersel-Bergeijk voor je klaar.

Het open inloophuis is elke maandag tot en met donderdag van 13:00 tot 16:00 uur bij het Aquinohuis.

Theaterkoor Son en Breugel

Altijd al eens in een theaterkoor willen zingen? Kom eens kijken of het iets voor je is en doe mee met een repetitie. Dat kan elke donderdag van 20.00 tot 22.15 uur in het Dommelhuis in Son.

Schaakvereniging Son en Breugel: donderdagavond is clubavond

Elke donderdagavond wordt er bij de Schaakvereniging Son en Breugel een potje schaken gespeeld. Kom gerust eens langs op onze clubavond. De avond begint om 20.00 uur.

Riethoven: Vlinder-insectentuin

Lekker buiten leuke dingen beleven? Dat kan in de vlinder-insectentuin Riethoven. Laat je verrassen door de natuurtuin de prachtige vlinders en de mooie insecten.

Gestel: de Vergeten Tuin

Lekker buiten leuke dingen beleven? Dat kan in de Vergeten Tuin Eindhoven. Laat je verrassen door de natuurtuin, de verschillende vogels en de andere dieren die hier leven.

Veldhoven: Bijentuin

Lekker buiten leuke dingen beleven? Dat kan in de bijentuin Veldhoven. Laat je verrassen door de mooie bijen en de belevingstuin.

’t Loo: samen eten voor een schappelijke prijs

Een dagje niet koken? En gezellig met anderen eten? Eetpunt Samen 't Loo verzorgt elke 2e woensdag van de maand een 3 gangenmaaltijd. Je eet samen met anderen en de kosten zijn €12,-.

Taalcafé Bergeijk

Wil je beter Nederlands leren spreken? Je leert sneller als je met anderen praat. In het Taalcafé Bergeijk ontmoet je andere mensen die ook Nederlands willen leren. In een gezellige omgeving praat je met elkaar over gewone onderwerpen. Bijvoorbeeld over dingen die je leuk vindt, eten, drinken, koken. Je bent van harte welkom op woensdag van 13.30 tot 15.00 uur.

Taalcafé Son en Breugel

Wil je beter Nederlands leren spreken? Je leert sneller als je met anderen praat. In het Taalcafé Son en Breugel ontmoet je andere mensen die ook Nederlands willen leren. In een gezellige omgeving praat je met elkaar over gewone onderwerpen. Bijvoorbeeld over dingen die je leuk vindt, eten, drinken, koken. Je bent van harte welkom op dinsdag van 19:30-21:00 uur.

Taalcafé Bergeijk

Wil je beter Nederlands leren spreken? Je leert sneller als je met anderen praat. In het Taalcafé Bergeijk ontmoet je andere mensen die ook Nederlands willen leren. In een gezellige omgeving praat je met elkaar over gewone onderwerpen. Bijvoorbeeld over dingen die je leuk vindt, eten, drinken, koken. Je bent van harte welkom op woensdag van 14:00-15:30 uur.

Veldhoven: Nordic Walking

Nordic walking is wandelen met stokken. Het is goed voor je hele lichaam en voor je conditie. Maar het is vooral ook gezellig. Je kunt elke maandag van 13.15-15.15 uur en elke vrijdag van 9.15-11.15 uur meedoen. Wandel je mee?

Veldhoven: wekelijkse wandelingen op dinsdag en donderdag

Maak een mooie natuurwandeling in de omgeving van Veldhoven georganiseerd door wandelvereniging GVAC. Iedere dinsdag van 13.30-16.30 uur en iedere donderdag van 9.30-12.30 uur. De afstanden zijn tussen de 10 en 12 kilometer. Wandel je mee?

Fietstochten Veldhoven op een duofiets

Hou je van fietsen in een groep maar is zelfstandig fietsen lastig voor je? Neem dan een duofiets. Op een duofiets fiets je samen. De ‘chauffeur’ (een vrijwilliger) trapt en stuurt. Jij kunt meetrappen als dat lukt. Je fietst samen met meerdere mensen. Voor vragen of om je aan te melden kun je bellen of mailen. Telefoonnummer: 06 25471418 of mail naar engeltje@onsbrabant.nl

Veldhoven: Ontmoetingscentrum ’t Tweespan

Een kopje koffie drinken, de krant lezen of wat buurten met anderen. Dat doe je het liefst in je eigen wijk of buurt. Je bent van harte welkom bij ontmoetingscentrum 't Tweespan. Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, het adres is Mira 2 te Veldhoven. Zien we je snel?

Kempenkoor Veldhoven

Altijd al eens in een koor willen zingen? Kom eens kijken of het iets voor je is en doe mee met een repetitie. Dat kan elke maandag van 19.30 tot 22.00 uur in gemeenschapshuis D’n Bond.

KBO Gestel: leuke activiteiten en actief bezig zijn voor 50 plussers

Lekker actief bezig blijven en activiteiten ondernemen met andere mensen. Dit is goed voor je geheugen en motoriek. En het is nog gezellig ook. Denk bijvoorbeeld aan yoga, koersbal en breien.  Kijk eens in het aanbod van KBO Gestel wat er allemaal mogelijk is.

’t Loo: leuke activiteiten en anderen ontmoeten

Lekker actief bezig blijven en activiteiten ondernemen met andere mensen. Dat is goed voor je geheugen en motoriek. En het is nog gezellig ook. Denk bijvoorbeeld aan koersbal, buurten bij een kopje koffie of lunch en creatieve activiteiten. Kijk eens in het aanbod van Samen ‘t Loo wat er allemaal mogelijk is.

Veldhoven: leuke activiteiten en actief bezig zijn voor 50-plussers

Lekker actief bezig blijven en activiteiten ondernemen met andere mensen. Dat is goed voor je geheugen en motoriek. En het is nog gezellig ook. Denk bijvoorbeeld aan het bridgen, Nordic Walking en zangclub. Kijk eens in het aanbod van PVGE Veldhoven wat er allemaal mogelijk is.

Veldhoven: de dag doorbrengen in huiselijke sfeer

Senioren kunnen in de wijk 't Look en Pegbroeken in Veldhoven de dag doorbrengen in een huiselijke omgeving. Voor bezoekers is het een gezellige manier om met anderen in contact te komen en activiteiten te ondernemen. Je hebt geen WMO-indicatie nodig.

Veldhoven: Bij-een in het groen

Wil je er even uit? Elke woensdag- en zaterdagochtend tussen 10:00-12:00 uur kun je genieten van de bijentuin. Je kunt een stukje wandelen, helpen bij de werkzaamheden in de tuin of even niksen met een kopje koffie of thee. Meld je van tevoren wel even aan.

KBO Zeelst: leuke activiteiten en actief bezig zijn voor 50-plussers

Lekker actief bezig blijven en activiteiten ondernemen met andere mensen. Dat is goed voor je geheugen en motoriek. En het is nog gezellig ook. Denk bijvoorbeeld aan biljarten, handwerken en jeu de boules. Kijk eens in het aanbod van KBO Zeelst wat er allemaal mogelijk is.

Luyksgestel: vrij biljarten in Den Eijkholt

Biljarten houdt je lichaam en geest in beweging. Loop eens binnen in Den Eijkholt op woensdagochtend van 10:00-12:00 uur. Je kunt er biljarten of een praatje maken bij een kopje koffie of thee. In de zomermaanden staan ook elke dinsdag- en woensdagavond vanaf 19:30 uur de biljarts speelklaar voor de liefhebbers.

Leuke activiteiten en actief bezig zijn voor 50-plussers in Oerle

Lekker actief bezig blijven en activiteiten ondernemen met andere mensen. Dat is goed voor je geheugen en motoriek. En het is nog gezellig ook. Denk bijvoorbeeld aan biljarten, spelmiddag en koersballen. Kijk eens in het aanbod van KBO Oerle wat er allemaal mogelijk is.

Leuke activiteiten en actief bezig zijn voor 50-plussers in Veldhoven

Lekker actief bezig blijven en activiteiten ondernemen met andere mensen. Dat is goed voor je geheugen en motoriek. En het is nog gezellig ook. Denk bijvoorbeeld aan het computercafé, een spelmiddag en line dance. Kijk eens in het aanbod van KBO Veldhoven wat er allemaal mogelijk is.

Luyksgestel: leuke activiteiten en actief bezig zijn voor 50-plussers

Lekker actief bezig blijven en activiteiten ondernemen met andere mensen. Dat is goed voor je geheugen en motoriek. En het is nog gezellig ook. Denk bijvoorbeeld aan jeu de boules, fietsen en kienen. Kijk eens in het aanbod van KBO Luyksgestel wat er allemaal mogelijk is.

Leuke activiteiten en actief bezig zijn voor 50-plussers in Bergeijk

Lekker actief bezig blijven en activiteiten ondernemen met andere mensen. Dat is goed voor je geheugen en motoriek. En het is nog gezellig ook. Denk bijvoorbeeld aan aquajoggen, volksdansen en gym. Kijk eens in het aanbod van KBO Bergeijk wat er allemaal mogelijk is.

Maandelijkse vogelwandeling Bergeijk – Eersel

Elke tweede zaterdag van de maand organiseert IVN Bergeijk - Eersel een gratis vogelwandeling. Start: Bredasedijk in Bergeijk, ter hoogte van huisnummer 60. De groep start stipt om 8:00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Je leert veel soorten vogels herkennen. Bijvoorbeeld bonte spechten, winterkoninkjes, roodborstjes en koolmezen. Wandel je mee? Je loopt circa 4 kilometer. De wandeling is bedoeld voor volwassenen en geïnteresseerde jongeren.

Lekker bewegen en sporten met een beperking in Son en Breugel

Bewegen en sporten maakt je fitter en gezonder. En het is nog leuk ook. Denk bijvoorbeeld aan dansen of duiken. Kijk eens in het aanbod van Uniek Sporten. Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met de regiocoach.

Lekker bewegen en sporten met een beperking in Veldhoven

Bewegen en sporten maakt je fitter en gezonder. En het is nog leuk ook. Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltennis of paardrijden. Kijk eens in het aanbod van Uniek Sporten. Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met de regiocoach.

Lekker bewegen en sporten met een beperking in Bergeijk

Bewegen en sporten maakt je fitter en gezonder. En het is nog leuk ook. Denk bijvoorbeeld aan bootcamp of skiën. Kijk eens in het aanbod van Uniek Sporten. Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met de regiocoach.

Eindje om wandelroutes en wandelgroepen in Eindhoven

Kom je graag in beweging samen met anderen? En wil je dicht bij huis blijven? In elk stadsdeel van Eindhoven is wel een wandelroute of wandelgroep te vinden waar je je bij kan aansluiten.

Een EindjeOm is een wandeling op initiatief van buurtbewoners en buurtorganisaties. Lengte van 3-4 kilometer (ongeveer één uur wandelen).

Wil je meer informatie over wandelgroepen of jouw favoriete route delen?

Gestel: Accordeonensemble d’Accord Encore

Ons repertoire bestaat uit originele accordeonmuziek, klassieke muziek van o.a. J.S. Bach, barok en Argentijnse tango’s van met name Astor Piazzolla. Balkan en Klezmer muziek.

Gestel: De Lappers Biljartclub

Een biljartvereniging die uit acht personen bestaat en we beoefenen het driebandenspel. Kom gerust een keer kijken op een maandagavond tussen 20.00 en 23.00 uur. We spelen in wijkcentrum 't Slot in Eindhoven.

Gestel: Libre Biljartclub Messiaen

Elke donderdagmiddag hebben we in het ’t Slot van 13.00 – 17.00 uur een fijne middag waar we ook van elkaar leren en aanwijzingen krijgen.

Gestel: Dancing boots linedancing

LineDance is een club waar gezelligheid belangrijk is. De dansen worden regelmatig herhaald voor degene die ze niet zo goed kunnen onthouden. Als je een keer wil komen kijken of meedoen ben je altijd van harte welkom op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur, Wijkcentrum ’t Slot, Kastelenplein 167, Eindhoven.

Volksuniversiteit regio Eindhoven

Cursussen en workshops op het gebied van taal, creatief en persoonlijke ontwikkeling.

Gestel: Mannen onder de pannen

Kookclub voor alleen mannen begeleid door vrijwilligers, in Eindhoven. Samen een maaltijd bedenken en samen bereiden. Aan tafel om vervolgens te dineren. Eet smakelijk! Eens per twee weken op de donderdag van 15.00 tot 18.00 uur. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040 292 07 13. Kosten zijn 6 euro per maand.

Gestel: Ik mis je; koffie moment

Heb je recentelijk je partner verloren? Of is het al wat langer geleden maar merk je toch dat je hier graag met anderen over zou willen praten? Kom met weduwen en weduwnaars samen om ervaringen, verdriet, maar ook de mooie momenten met elkaar te delen. Eens per twee weken op woensdag (14.00 tot 15.30). Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040 292 07 13. Kosten zijn 6 euro per maand.

Gestel: Ontspannende handmassage

Handmassage is van onschatbare waarde voor onze mentale en fysieke gezondheid. Het heeft een positief effect op je gevoel van welbevinden: “lekker in je vel zitten”. Wil je zelf het fijne contact en de ontspanning van een handmassage ervaren? Elke donderdag (13.00 tot 15.00 uur). Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040 292 07 13. Kosten zijn 6 euro per maand.

Gestel: sporten speciaal op jou afgestemd

Onder begeleiding van een professionele sportcoach wordt bij Ontmoet & Groet in Eindhoven gewerkt aan gezondheid en mobiliteit. Er wordt gewerkt met een gepersonaliseerd programma, zodat ook echt iedereen mee kan doen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan (val) preventie. Een fysiotherapeut meet minstens 1x per jaar de fysieke conditie. De tijden kun je vinden op de website van Ontmoet en Groet. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Gestel: Mantelzorgers gespreksgroep

'Met de mantel der liefde' is een groep die om de week op donderdag van 10.30 uur tot 12.00 uur samenkomt in Eindhoven om ervaringen te delen en elkaar te steunen. Je ontmoet er mensen die je snappen en aan een half woord genoeg hebben. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040 292 07 13. Kosten: 6 euro per maand.

Gestel: Jeu des Boules

Elke maandag van 10.30 tot 12.30 uur kun je in Eindhoven gezellig jeu de boules spelen op een van de vier banen. Als het regent kan er binnen koersbal gespeeld worden. Doe je mee? Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040 292 07 13. Kosten: 6 euro per maand.

Gestel: Samenkomen in de Huyskamer

In de Huyskamer in Eindhoven ben je elke maandag (10.00-13.00 uur) en donderdag (11.00 tot 15.00 uur) welkom voor een gezellig samenzijn met koffie of thee. In een klein groepjes kies je samen een activiteit, zoals puzzelen, een spelletje of kaarten maken. Inclusief lunch. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Gestel Liederentafel

Houd je van samen zingen? Doe dan mee! We zingen Nederlandstalig en bekende evergreens en alle teksten zijn uitgeschreven. Het doel van de liederentafel is om elkaar te ontmoeten, oude herinneringen door de liedjes op te halen en samen te zijn. Elke maandag van 14.30 tot 15.30 uur in Eindhoven. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040 292 07 13.

Gestel: Bewegen op een stoel

Lekker je spieren losmaken en lichte krachtoefeningen doen vanuit een zittende houding: dat is het doel in deze wekelijkse activiteit van een half uur. Aansluitend kan je samen een kopje koffie drinken. Elke dinsdag van 12.15 tot 13.00 uur in Gestel. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Son en Breugel: Koffie-ochtend

Gezellig samen koffie drinken kan elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in De Boerderij in Son en Breugel. Loop ook eens binnen! Voor koffie en thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. Alle senioren zijn van harte welkom.

Gestel: Mannen van Metaal

Mannen van Metaal komen samen om ijzerwaren en huishoudelijke apparaten uit elkaar te halen. Alles mag stuk! Het metaal/ijzer wordt gescheiden en aangeboden bij een recyclebedrijf. De opbrengst die daaruit voortkomt wordt besteed aan een uitje. De tijden kun je vinden op de website van Ontmoet en Groet. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Gestel: samen breien

Samen breien met wol van het kempische heideschaap. In Eindhoven. Met de opbrengsten van de verkoop wordt een dagje uit betaald voor de breisterren. De tijden kun je vinden op de website van Ontmoet en Groet. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Gestel: Voor de draad ermee! Naaiatelier

In het naaiatelier herstel je kleren, samen met een vrijwilliger en andere deelnemers. Zoals een knoop aanzetten of rits vervangen. Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Gestel: Wandelen in de Wijk

Met begeleiding van een vrijwilliger maak je in een groepje een wandeling van ongeveer een uur in de directe omgeving. Bij terugkomst krijg je een lekkere kop soep. Elke vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Gestel: lekker samen eten

Samen inkopen doen, gezellig koken en natuurlijk samen dineren. Onder begeleiding van twee vrijwilligers. Iedere 2e en 4e donderdag van de maand tussen 16.00 en 20.00 uur. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Bewegen Blijft

In een groep met 60-plussers in Eindhoven sportief bezig zijn met kracht, balans, lenigheid, coördinatie en buikspieren. Samen sporten met spel, muziek en vooral ook plezier. Het kost tussen 14-25 euro per maand. De prijs is per locatie verschillend, net als de duur van de les en intensiteit. Een les duurt 3 kwartier of een uur.

Gestel: gezelligheid op zondag

Iedere eerste en derde zondag van de maand samen koffie drinken, spelletjes spelen of lunchen. Er wordt ter plekke bekeken waar iedereen zin in heeft. Iedere 1e en 3e zondag van de maand tussen 11.00 en 14.00 uur. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Gestel: verse soep maken

Maak wekelijks onder begeleiding van een vrijwilliger verse soep. De kosten zijn 5 euro per per maand. Heb je zin om mee te doen? Kom dan op de dinsdag tussen 9.30 en 12.00 uur naar het Ontmoet & Groet Huys. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Gestel: koekjes bakken

Samen met de groep en een vrijwilliger doe je inkopen om daarna lekkere taarten of koekjes te bakken. En dan natuurlijk samen proeven met een kopje koffie of thee. De tijden kun je vinden op de website van Ontmoet en Groet. Kosten: 6 euro per maand. Meld je aan via info@ontmoet-en-groet.nl of bel 040-2920713.

Tips bij het invullen van de kaart

Vooral handig als je iemand anders helpt

Wees aandachtig

Zorg dat je niet gestoord wordt tijdens het gesprek. Bijvoorbeeld door je telefoon of andere mensen die in de ruimte zijn. Door oogcontact te houden luister je goed naar elkaar.

Oordeel niet

Luister zonder snel conclusies te trekken. Hierdoor nodig je de ander uit om open en eerlijk te zijn.

Stel veel vragen

Stel veel vragen zodat de oudere dieper in zijn gedachten en ervaringen kan graven. Weet je niet meer wat je kunt vragen? Stel dan de vraag: ‘Is er nog iets anders?’

Neem de tijd

Niet alles hoeft in één keer. Geef de oudere de leiding om te bepalen waarover jullie praten. Kies samen de belangrijkste gebieden.

Wat is voor jou belangrijk?

Niet alles hoeft in één keer. Geef de oudere de leiding om te bepalen waarover jullie praten. Kies samen de belangrijkste gebieden.

Help je iemand anders?

Of je nu een zorgprofessional, mantelzorger, vriend of kennis bent. Het helpt ouderen als zij iemand hebben om de onderwerpen op de kaart mee te bespreken. Hier zijn wat tips die je kunnen helpen om het goede gesprek aan te gaan.

De Morgen Gezond Weer Op Kaart helpt je met het behalen van jouw doelen op het gebied van je geluk en gezondheid.

Gebruikers van de kaart

Aan het woord