Aan de slag

Met de Morgen Gezond Weer op kaart

Deze vragen helpen je op weg!

Met de Morgen Gezond Weer Op Kaart komt er veel nieuwe informatie op je af. Om je te helpen hebben we een speciale snelle scan ontwikkeld, die je helpt bij het kijken naar jouw gezondheid. De antwoorden die je op deze vragen geeft helpen om te bepalen voor welk aandachtsgebied het goed met je gaat en waar je misschien nog hulp bij nodig hebt.

Klik op jouw gemeente of wijk voor meer informatie

En neem de sociale kaart door

In iedere gemeente of wijk zijn er andere partijen die je kunnen helpen bij jouw Morgen Gezond Weer Op Kaart. Deze partijen zijn gebundeld op de sociale kaart van een hele gemeente of een specifieke wijk. Waar woon jij?

Of kijk direct welke organisaties je kunnen ondersteunen

Selecteer eerst jouw gemeente
Alles tonenBergeijkEindhovenGeldrop-MierloSon en BreugelVeldhoven

Onze wegwijzer

Ontmoet & Groet

Aquinohuis

Centrum Maatschappelijke Deelname

SWOVE

Veldwijzer

KBO Veldhoven

Zonnebloem Veldhoven

Tips bij het invullen van de kaart

Vooral handig als je iemand anders helpt

Wees aandachtig

Zorg dat je niet gestoord wordt tijdens het gesprek. Bijvoorbeeld door je telefoon of andere mensen die in de ruimte zijn. Door oogcontact te houden luister je goed naar elkaar.

Oordeel niet

Luister zonder snel conclusies te trekken. Hierdoor nodig je de ander uit om open en eerlijk te zijn.

Stel veel vragen

Stel veel vragen zodat de oudere dieper in zijn gedachten en ervaringen kan graven. Weet je niet meer wat je kunt vragen? Stel dan de vraag: ‘Is er nog iets anders?’

Neem de tijd

Niet alles hoeft in één keer. Geef de oudere de leiding om te bepalen waarover jullie praten. Kies samen de belangrijkste gebieden.

Wat is voor jou belangrijk?

Niet alles hoeft in één keer. Geef de oudere de leiding om te bepalen waarover jullie praten. Kies samen de belangrijkste gebieden.

Help je iemand anders?

Of je nu een zorgprofessional, mantelzorger, vriend of kennis bent. Het helpt ouderen als zij iemand hebben om de onderwerpen op de kaart mee te bespreken. Hier zijn wat tips die je kunnen helpen om het goede gesprek aan te gaan.

De Morgen Gezond Weer Op Kaart helpt je met het behalen van jouw doelen op het gebied van je geluk en gezondheid.

Gebruikers van de kaart

Aan het woord